» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Indreptata spre Ierusalim

  

     (Israel) Potrivit principiilor din Halaha (Codexul evreiesc religios, n.red. ), evreii credinciosi trebuie sa inceapa sa se roage numai cu fata indreptata spre Ierusalim.

     Evreii au datoria de a se ruga de trei ori pe zi. In timpul acesta, privirea lor trebuie sa fie indreptata spre cetatea sfanta. Daca se afla chiar in Ierusalim, atunci trebuie sa stea cu fat aspre muntele Templului.

     Atat timp cat te poti orienta bine, lucrul acesta este usor de realizat. Mai dificil este insa pentru cei care calatoresc si se gasesc in locuri necunoscute la ora de rugaciune. Aceasta situatie problematica si-a gasit in timp rezolvarea foarte simpla intr-o busola cu doua indicatoare, dintre care unul arata nordul, iar celalalt Ierusalimul. ZL

     Comentariu : Nu doar Halaha le porunceste evreilor sa se roage avand fata indreptata spre Ierusalim ; acest lucru este scris si in Sfanta Scriptura. Chiar si profetul Daniel avea fereastra deschisa catre Ierusalim in camera sa si se ruga de trei ori pe zi in aceasta directie (vezi Dan. 6 :11). Trebuie sa intelegem ca Ierusalimul nu poate fi comparat cu nici un alt oras, el fiind chiar in centrul lumii (vezi Ezec : 5 :5). Ierusalimul va fi viitoarea capitala mondiala, de unde va domni Mesia ( vezi Isaia 2 :1-5). Tot in acest oras s-a intamplat cea mai mare minune a tuturor timpurilor : Dumnezeu a impacat lumea cu Sine (vezi 2Cor. 5 :19). Tocmai din aceste motive Ierusalimul este in acelasi timp orasul pentru care se dau cele mai multe lupte. Sa ne rugam asadar pentru pacea Ierusalimului ( vezi Psalmul 122 :6).

     Cum stau lucrurile cu noi, crestinii Noului Legamant ? Noi nu trebuie sa ne rugam in directia Ierusalimului pamantesc, ci in directia Ierusalimului ceresc : «  Dar Ierusalimul cel de sus este slobod si el este mama noastra » (Gal. 4 :26). Mai mult chiar, « daca deci ati inviat impreuna cu Cristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Cristos sta la dreapta lui Dumnezeu. Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pep amant » (Col. 3 :1,2). In acelasi context, cuvintele Domnului Isus din Ioan 4 :21-23 sunt la fel de clare si de graitoare. CM

 

  Sursa : revistra Stiri din Israel

 

Data: 2007-07-08 03:08:39
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro