» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Iluminat stradal cu ajutorul autovehiculelor
 

     (Israel) O firma israeliana relativ noua a prezentat in urma cu cateva saptamani o inovatie deosebita : la trecerea peste pragurile de franare din zonele cu trafic mai linistit se poate produce curent electric.

     Firma « Innovative Patents Ltd. » din Ierusalim este convinsa de faptul ca descoperirea sa va contribui la o revolutionare a modalitatilor de generare a curentului electric si in acelasi timp va diminua poluarea mediului inconjurator, chiar daca circulatia cu masina va continua.

     Pragurile de reducere a vitezei reprezinta elementul-cheie pentru punerea in aplicare a acestei idei. Cand o masina trece peste un astfel de prag de franare se produce energie electrica. Colaboratorii firmei au dezvoltat un procedeu pentru a stoca astfel energia produsa, iar agregate special construite vor alimenta in viitor lampile de strada.

     Ron Chen, directorul general al « Innovative Patents Ltd. », a declarat presei ca brevetul cerut de firma sa a generat deja un entuziasm deosebit in randul autoritatilor locale din diferite zone ale globului. Printre cei interesati se numara si guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger.

     « Datorita inventiei noastre de a obtine energie electrica in timpul trecerii unui autovehicul peste pragurile de franare, administratiile oraselor si alte institutii publice vor putea economisi sume mari de bani, chiar de ordinul miliardelor de dolari. Sa nu mai vorbim de faptul ca astfel contribuim si la protejarea mediului inconjurator », a mai spus Chen.ZL

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2007-09-20 05:11:07
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro