» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Iasomia ofera speranta in tratarea cancerului

  

     (Israel) Iasomia raspandeste un parfum placut si este frumoasa la privit. Planta provine din Orientul Apropiat, numele ei inseamna in limba persana “darul lui Dumnezeu”. Oamenii de stiinta israelieni au descoperit noi caracteristici medicinale ale acestei plante uimitoare.

     In medicina naturista iasomia este folosita in primul rand pentru calmarea tusei, a durerilor de gat si a bronsitei. Floarea contine hormoni din grupa iasmonatelor, numele acestora provenind de la plante de iasomie in care au fost descoperite pentru prima data. Pentru a face accesibile oamenilor bolnavi caracteristicile vindecatoare ale acestor iasmonate sub forma de medicamente, prof. Eliezer Flescher de la Universitatea din Tel Aviv, a infiintat compania “Sepal Pharma”. Oamenii de stiinta israelieni au decoperit ca iasmonatele ar putea sa fie de mare ajutor pentru bolnavii de cancer, in special pentru cei care sufera de leucemie. Studiile efectuate de “Sepal Pharma” au relevat faptul ca iasmonatele nu doar impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene, ci ajuta chiar la anihilarea acestora.

     In urma unor teste initiale s-a constatat ca produsele pe baza de iasmonate ajuta la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei si imbunatatesc performantele medicamentelor traditionale. Directorul companiei “Sepal Pharma” a declarat ca a facut deja primii pasi in vederea obtinerii unor patente, astfel ca in scurt timp concernele farmaceutice vor putea realiza noi tipuri de medicamente pe care sa le scoata pe piata. In acest fel iasomia nu va mai fi doar o incantare pentru ochi, ci si un remediu util care ar putea imbunatati in mod considerabil sansele de vindecare a multor bolnavi de cancer.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

Data: 2008-10-31 04:06:25
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro