» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Femei asasinate pentru casatorii postume
 

(China) Politia chineza a arestat 4 barbati pentru uciderea a 2 femei, a caror cadavre au fost pe urma vandute, pentru a fi “casatorite” cu celibatari decedati. Este o istorie murdara a traficului uman, « care acorda o mai mare valoare femeilor dupa moarte, decat atunc cand acestea sunt in viata », noteaza cotidianul britanic « The Times ».

  Yang Dongyan (35 de ani) a fost arestat in provincia Shanxi, in data de 4 ianuarie,cei doi complici ai acestuia , Liu Shengbao si Hui Haibao avand aceeasi soarta, la fel si Li Longsheng, antreprenor de pompe funebre, insarcinat cu revinderea cadavrelor.

   Acesti oameni au abuzat de superstitiile celor cu o educatie inferioara, si anume a fermierilor, care vroiau  sa fie siguri de faptul ca fii lor decedati vor fi  fericiti acolo unde se afla. In China rurala  se intalneste frecvent aceasta practica, si anume , ca o familie sa procure corpul unei femei moarte, pentru a fi ingropata alaturi de fiul defunct, in urma unei ceremonii de « casatorie postuma ».

   Yang Dongyan a avut ideea acestui trafic macabru, in urma « achizitionarii » contra unei sume de 12.000 de yuani (1.200 de euro), a unei femei cu care urma sa se casatoreasca, si aceasta fiind o practica des intalnita in mediul rural chinezesc. Vazand ca femeia este bolnava mintal, impreuna cu un complice, i-a pus capat zilelor, pentru a o putea vinde mai scump (1.600 de euro). Tot cu ajutorul unui complice, a fost omorata si o prostituata.

   Potrivit celor de la « The Times », antreprenorul arestat era obisnuit cu acest gen de comert. Cumpara trupuri moarte, cu sume cuprinse intre 800-1000 de euro, pe care apoi le revindea familiilor interesate contra unei sume de pana la 3.500 de euro.

 

 

Sursa : topchretien

Data: 2007-01-31 05:14:21
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro