» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Evanghelicii americani vor intoarcerea evreilor iranieni in Israel
 

     (SUA) Conform Ynet news, crestinii evanghelici din SUA au incercat sa convinga zeci de evrei iranieni sa se intoiarca in Israel, oferindu-le chiar sume de bani pentru a-I ajuta, argumentand totodata faptul ca mica lor comunitate din Iran este amenintata.

     « The International Fellowship of Christians and Jewish », este o organizatie de caritate care investeste milioane de dolari pentru donatii,  si primeste majoritatea finantelor din partea evanghelicilor.” Aceasta organizatie promite 10.000 de dolari fiecarui evreu iranian care doreste sa paraseasca Iranul pentru Israel », afirma directorul acestei organizatii, Rabbi Yechiel Eckstein. Pentru a explica aceasta decizie, a semnalat propunerile presedintelui iranian Mahmud Ahmadinejad in ceea ce priveste eliminarea Israelului, si programul nuclear al Iranului.,chiar daca pe de alta parte, constitutia tarii protejeaza comunitatea evreiasca iraniana.

     Unii israelieni considera evanghelicii ca fiind un grup extremist, carora le reproseaza ca scopul final ar fi convertirea evreilor la crestinism. In ceea ce-i priveste, evanghelicii au respins acuzatiile.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-10-31 08:42:44
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro