» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Evaluare surprinzatoare a ONU
 

     (Israel) Incepand cu anul 1990 Organizatia Natiunilor Unite publica la fiecare sfarsit de an un raport international legat de standardele de viata din 177 de tari ale lumii, Israelul ocupand locul 23.

     Daca luam in considerare razboiul cu Liban, dezastrul economic, turismul suferind, atacurile cu rachete Kassam si atentatele teroriste, situarea Israelului pe locul 23 este fara doar si poate surprinzatoare. El se afla imediat dupa Germania si Hong Kong si inainte de Singapore. Conform indexului din 2006, cel mai bine se traieste in Norvegia, Islanda, Australia, Irlanda si Suedia. Locul 6 este ocupat de canadieni, iar japonezii ocupa locul 7, inaintea SUA.

     Indexul este realizat de catre departamentul Organizatiei Natiunilor Unite pentru dezvoltare si se bazeaza pe produsul intern brut pe cap de locuitor. Sunt luate in calcul puterea de cumparare, standardul de educatie, al formarii si al serviciilr medicale, standardul igienic, al aprovizionarii cu hrana, si al mediei sperantei de viata a locuitorilor unei tari.

     In comparatie cu statele arabe vecine, Israelul se situeaza in mod clar pe o pozitie mai buna. Acestea ocupa urmatoarele locuri : Kuweit 33, Bahrain 39, Arabia Saudita 76, Liban 78, Iordania 86, Autoritatea Palestiniana 100, Siria 107 si Egipt 111.

     Un subiect fierbinte, caruia comisia ONU i-a acordat o atentie deosebita in acest an, este imbunatatirea in intreaga lume a aprovizionarii cu apa potabila.

 

     Puteti vizualiza raportul la adresa : http://hdr.undp.org/hdr2006

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2007-07-24 23:49:31
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro