» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Evacuarea, o solutie pentru crestinii din Gaza
 

     (Gaza) Dupa ce si-a petrecut Craciunul in Iordania, Paulina a decis sa se reintoarca in Gaza, impreuna cu cei doi fii ai ei. In urma mortii sotului, Rami Ayyad si in urma amenintarilor primite din partea militantilor islamici ; mai multe familii crestine au fost evacuate din oras. Ce vor face ? Se vor intoarce ? Nu au gasit inca raspunsul...

     Un crestin din Gaza povesteste : « 70% dintre crestini doresc sa paraseasca Gaza, de teama . Dar noi iubim Gaza, aici ne sunt radacinile, aici ne sunt casele ». Multi crestini au fugit deja, sau incearca sa emigreze, din cauza deteriorarii conditiilor de viata : intreruperea curentului, lipsa de medicamente…In aceste circumstante, Paulina trebuie sa ia din nou o decizie : de a ramane sau de a pleca, mai ales ca este insarcinata cu cel de-al treilea copil, al carui nastere este prevazuta la inceputul lunii februarie.

     Aceeasi dilema o traieste si Hanna Massad, pastorul Bisericii Baptiste din Gaza. Multe biserici se confrunta cu amenintari din ce in ce mai multe. Cu toate acestea ei continua sa se intalneasca duminica dimineata . Nu vor sa renunte, nu vor sa se dea batuti. Pentru mai multa siguranta, ei se aduna in grupuri mici.

     Astazi in Gaza exista in jur de 3000 de crestini, la o populatie de 1,5 milioane de locuitori. Marea majoritate dintre acestia apartin bisericilor traditionale ( Ortodoxa si Romano-Catolica).

 

-         Sa ne rugam pentru Paulina si pentru nasterea ce va avea loc

-         Sa ne rugam pentru familiile care sunt in dilema, in ceea ce priveste intoarcerea in Gaza.

-         Sa ne rugam pentru siguranta, intelepciune si curaj, in ceea ce priveste grupurile de crestini care se intalnesc duminica dimineata.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-02-01 00:13:21
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro