» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Europa are nevoie de conducatori de intreprinderi rugativi
 

(Germania) Un congres organizat pe tema valorilor crestine, a atras un numar de 3.500 de  responsabili din sfera politica si industriala.

            Georg Milbradt, primul-ministru al Saxoniei, land al Republicii Federale Germane,a anuntat cu o deplina convingere, faptul ca situatia politica nu va putea fi consolidata decat atunci cand oamenii politici vor avea curajul sa declare adevarul.

            Heinrich O. Deichmann, director general al unuia dintre cele mai mari lanturi de vanzari de incaltaiminte en-detail, si care detine nu mai putin de  2.200 de puncte de vanzare in 16 tari, afirma faptul ca societatile ar trebui sa se straduiasca in a-si servi clientii, personalul si furnizorii, atata timp cat oamenii sunt mai importanti decat pretul pietei.

            Deichmann este foarte implicat in comunitatea crestina, investind totodata in proiecte pentru sanatate, in India si Tasmania. De asemenea  demareaza proiecte in ceea ce priveste campul de misiune german, denuntand problemele actuale ale societatii : violenta impotriva copiilor, cresterea taxei de divort, si problemele legate de persoanele in varsta. In opinia lui Deichmann, toate aceste dificultati nu sunt altceva  decat semne ale unei vieti fara Dumnezeu.

            Econimistul Hartmul Kreikebaum, de la « European Buissines School », atrage atentia asupra gradului de coruptie in crestere din  Germania : 1.100 de  cazuri descoperite in 2006, fata de 294 in anul 1994. Tentativele de coruptie sunt mijloace curente, ce fac parte din bugetul catorva companii, in Asia si America Latina in particular, aceasta facand parte din cultura locala.

            Antreprenorul Friedhelm Lohn, conducatorul  multor companii, dirijand 10.000 de muncitori, doreste sa scoata la suprafata o problema legata de etica. In unele parti ale lumii, actionarii se  expun riscului de a se vedea refuzati de diferite contracte , in cazul in care nu doresc sa se "conformeze" coruptiei culturii respective. In consecinta, zeci de mii de persoane sunt in pericolul de a-si pierde  postul. Cu toate acestea, evanghelistul Lohn incurajeaza crestinii sa ramana cinstiti.

            Jurnalistul de televiziune Peter Hahne, face de asemenea apel la crestini, ca acestia sa raspandeasca un mesaj de speranta si de incredere. Un numar mare de resonsabili si-au pierdut directia buna, si nu mai cunosc adevaratul scop al vietii, pierzand totodata capacitatea de a indruma. Totusi, crestinii cunosc originea si destinatia vietii : si anume cerul. Hahne este unul dintre cei mai cunoscuti comentatori ai vietii politice din televiziunea germana. In acelasi timp activeaza ca membru al comitetului director al Aliantei Evanghelice Germane, si al Consiliului Bisericilor Protestante din Germania. Autor al unui  best-seller despre valorile crestine, Hahne certifica din nou, ca speranta are un nume : Isus Hristos!

 

Sursa : topchretien

Data: 2007-02-02 02:14:35
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro