» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Embrioni umani folositi la tratarea bolilor incurabile
 

     (SUA) Societatea americana Stemagen, situata in California, a indicat faptul ca a creat embrioni umani pornind de la celulele din pielea a doua persoane adulte. Aceasta operatie a fost efectuata in speranta obtinerii de noi celule embrionare capabile sa trateze bolile incurabile.

     Cercetatorii au afirmat faptul ca au obtinut cinci embrioni umani, utilizand celulele din pielea adultilor. In urma verificarilor, acestia nu au reusit sa confirme cu o certitudine totala, faptul ca embrionii ar fi clonele celor doua persoane, decat in trei din cele cinci cazuri. Embrionii au fost distrusi in timpul procesului de verificare.

     Stemagen a obtinut acesti embrioni prin intermediul ovocitelor, provenite de la donatoare.

     « Chiar daca acest studiu reprezinta un pas important in dezvoltarea celulelor pentru clonarea terapeutica, ne mai raman inca multe de facut pentru a confirma aceste rezultate, a recunoscut intr-un comunicat, Andrew French, principalul autor.

     Nu este pentru prima data cand oamenii de stiinta creeaza un embrion uman clonat. Cercatatorii de la Universitatea Newcastle au anuntat in anul 2005, faptul ca au clonat primul embrion uman in Marea Britanie.

 

Anne-Christine Poujoulat AFP.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-01-22 04:38:03
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro