» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Egiptul autorizeaza trecerea libera
 

     (Egipt) Egiptul a permis, incepand de miercuri, afluxul temporar al palestinienilor din Fasia Gaza pe teritoriul sau. Presedintele tarii, Hosni Mubarak a afirmat faptul ca fortele de securitate egiptene “au insotit”  grupurile de palestinieni pana in Rafah. Cei care vin sunt palestinieni care sufera de foame datorita blocadei impusa de Israel.

     « Le-am spus sa-i lase sa intre, atata timp cat nu detin arme. I-am lasat sa vina pentru a putea manca si pentru a se aproviziona cu alimente, iar pe urma se vor intoarce », a declarat H. Mubarak. In urma exploziilor si a distrugerilor provocate de Israel, zeci de mii de palestinieni s-au inghesuit marti dimineata in partea egipteana a orasului Rafah.

 

Conflicte interne :

     Interogat in ceea ce priveste situatia din Gaza, blocada impusa de Israel H. Mubarak a pledat pentru o reconciliere intre Autoritatea Palestiniana si Hamas : « este nevoie de un acord intre palestinieni. Trebuie sa se asculte unii pe altii. Nu este nevoie ca fiecare parte sa controleze de o maniera militara o parcela de pamant palestinian ». La scurt timp dupa aceasta declaratie, Primul ministru al Hamas-ului, Ismail Hamiyeh, a organizat o « reuniune urgenta » cu presedintele Mahmud Abbas si responsabilii egipteni, in vederea obtinerii ridicarii blocadei impusa de Israel in Gaza.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-01-25 00:40:13
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro