» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Doi pastori au fost eliberati contra unei sume imense de bani
 

    (Eritreea) Tsegay si Gebemichel Yohannes au iesit din inchisoare la finele lunii ianuarie, dupa patru luni de detentie. Primul era pastor, iar cel de-al doilea administrator al Bisericii Kale Hiwot. Amandoi au fost interpelati in septembrie 2006, in orasul Adi-Tezlelan, situat la o distanta de circa 30 de km nord de Asmara.

     La scurt timp, un alt pastor de aceasta data din inchisoarea Sempel(Asmara), a fost eliberat. Este vorba despre Fanuel Mihreteab, pastor al Bisericii” Evanghelia Intreaga”, care a fost arestat in ianuarie 2005.

     In toate cele trei cazuri, acestia au fost nevoiti sa plateasca sume importante de bani pentru a-si redobandi libertatea, si sa cedeze o parte din bunurile personale.

     Cu toate acestea, vestile bune nu indica o atenuare a situatiei politice din aceasta tara, in ceea ce priveste libertatea religioasa. De fapt, cu cateva zile in urma, Habtom Tesfamichel, un alt pastor al aceleiasi biserici a fost inchis. In data de 23 ianuarie, politia i-a perchezitionat locuinta, iar de atunci nu i-au mai dat voie sa plece. Momentan est inchis la Wongel Mermera, din Asmara, capitala tarii. H. Tesfamichel este in varsta de 57 de ani, si a fost inlocuitor al pastorului Kidane Wordu, dupa ce acesta fusese arestat in martie 2005.

     Zeci de alti pastori si preoti sunt inchisi la Wongel Mermera, fara a cunoaste pe deplin motivele incarcerarii.

     Guvernul din Eritreea cunoaste patru religii : Biserica ortodoxa, catolica, reformata, si Islamul, dar exercita si asupra acestora un control extrem de dur. In ceea ce priveste celelalte grupari religioase, dintre care si evanghelicii, sunt interzise din mai 2002. Peste 2000 de cetateni ai tarii sunt privati de libertate datorita credintei lor, iar majoritatea dintre acestia sunt crestini.

    Sa ne rugam pentru fratii de credinta din aceasta tara incercata din punct de vedere religios, ca Dumnezeu sa-i intareasca.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-02-18 05:30:33
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro