» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Doi avocati crestini condamnati
 

     (Vietnam) Procesul nu a durat decat patru ore. In ciuda neregularitatilor sesizate in timpul anchetei, Nguyen Van Dai de 38 de ani si Le Thi Cong Nhan de 28 de ani, au fost condamnati pentru acte de “ propaganda contra Republicii Socialiste Vietnam". Condamnarea acestora a avut loc vineri 11 mai . Cei doi avocati, aparatori ai drepturilor religioase si umane totodata, vor fi inchisi pe o perioada de pana la 5 ani  Nguyen si respectiv 4 ani Le Thi, fiind  de asemenea supravegheati la domiciliu, pe o perioada de 4 ani Nguyen, respectiv 3 ani Le Thi.

     Nguyen este membrul unei biserici evanghelice din Hanoi. Adunarile lui Dumnezeu din Hanoi au facut apel la serviciile acestuia incepand cu anul 1999, avocatul cunoscandu-L pe Dumnezeu in anii ce au urmat.

     Le Thi s-a intors la Dumnezeu anul trecut. Tocmai terminase un curs de caticheza cand a fost interpelata.

     Cei doi sunt izolati de familii, acestea nu au permisiunea de a-i vizita, din cauze de securitate nationala. Incepand cu arestarea acestora, in data e 6 mai 2007, cei doi avocati au facut obiectul unei campanii de presa extrem de calomnioasa, care s-a intensificat dupa proces. Mass-media oficiala ii prezinta pe cei doi intr-o lumina defavorabila, numindu-i teroristi, foarte periculosi pentru securitatea tarii, fiind acuzati totodata de faptul ca si-au folosit cabinetele de avocatura in scopul de a organiza intruniri cu protestantii ostili guvernului.

 

     Sursa : topchretien

 

     Sa ne rugam pentru Vietnam, si pentru libertate religioasa. De asemenea sa ne rugam si pentru cei care-l cauta cu adevarat pe Dumnezeu. El sa-i protejeze si sa-i intareasca in toate persecutiile.

     Veniti sa ne bucuram de libertatea religioasa si sa « profitam » de ea.

 

 

Data: 2007-05-17 03:19:52
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro