» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Datorita amenintarilor primite, un pastor paraseste Ramallah
 

     (Cisiordania) Isa Bajalia si-a gasit refugiul in SUA la mijlocul lunii noiembrie. A parasit Cisiordania dupa ce primise numeroase amenintari. Chiar si acum se simte in pericol : «  Stiu ca ei au contacte si in SUA, si trebuie sa fiu prudent la fel cum am fost in Ramallah ».

     Bajalia s-a nascut in SUA, unde paritii lui, originari din Ramallah, au emigrat  in anii ’50. S-a intors in Ramallah incepand cu anul 1991, in calitate de pastor baptist. In luna august a anului trecut, a invitat niste prieteni crestini sa se roage impreuna pentru credinciosii musulmani. Din acel moment au inceput sa apara si amenintarile :  « Iti vom rupe mainile si picioarele cand te vom prinde. Stim exact unde sunt afacerile tale si unde lucreaza fratii tai », i-a comunicat un ofiter de securitate apartinand militiei Tanzim, o factiune a miscarii Fatah.

     « Se intampla des ca Autoritatea Palestiniana sa infiltreze crestini pentru a vedea daca acestia incearca sa converteasca musumani sau daca detin o agenda politica », explica pastorul. « Grupul nostru era plin de zel in ceea ce priveste rugaciunea si ajutorarea oamenilor aflati in nevoie, carora le-am oferit medicamente si vitamine. Am fost pus sub observatie datorita faptului ca ne-am rugat pentru musulmani. Mi s-a spus : « Voi va rugati pentru musulmani, asta inseamna ca sunteti o organizatie evanghelica care incearca sa converteasca musulmanii la crestinism ». De aici au inceput problemele.

     Colegii pastorului au ramas in Ramallah, unde se afla si sediul Autoriatii Palestiniene. Acestia au fost de asemenea obiectul amenintarilor. « De cand directorul Societatii Biblice din Gaza a fost asasinat, iau toate aceste amenintari foarte in serios », marturiseste pastorul Bajalia.

 

     Sa ne rugam pentru pastorul Isa Bajalia si familia acestuia.

     Sa ne rugam de asemenea pentru crestinii care sunt convinsii de faptul ca trebuie sa ramana in regiune pentru a-L servi pe Dumnezeu.

 

  Sursa : topchretien

 

Data: 2007-12-07 05:05:32
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro