» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Crestinii din toata lumea se mobilizeaza
 

     (Israel) La Sderot, au fost inaugurate 32 de adaposturi publice, adaposturi realizate cu sprijinul fondurilor primite din partea crestinilor. Inaugurarea s-a facut in prezenta adjunctului ministrului apararii, Matan Vilnai, a primarului din Sderot, Eli Moyal si a directorului de fonduri « pentru prietenie », rabinul Yhial Ekstein.

     Restaurarea acestor adaposturi, inutilizabile inainte, a fost finalizata de catre un grup de crestini evanghelici, care sustine diferite proiecte in Israel. Donatiile facute se ridica la suma de 6,3mil.de sekeli. 

     Aceste adaposturi vor asigura securitatea locuitorilor din Sderot, atat ziua cat si noaptea, pe timpul atacurilor cu rachete Kassan, atacuri venite in mod continuu din regiunea locuita de catre palestinieni. In timpul atacurilor cu rachete locuitorii din Sderot sunt avertizati doar cu 15 secunde inainte, si nu au timp suficient pentru a se adaposti. Astfel, au fost create special statiile de autobus blindate, care pot adaposti in jur de 15 persoane. In luna ianuarie au fost construite 6 statii de autobus, a caror finantare a fost facuta in mare parte de catre Ambasada Crestina din Ierusalim. Operatiunea « Salvati Viata » a finantat  construirea  altor 12 adaposturi inainte. « Salvati Viata » este o colaborare intre Ambasada Crestina din Ierusalim si « Israel mereu ». Evreii si crestini din lumea intreaga se unesc pentru a ajuta Israelul. Ambasada a finantat in mare parte extinderea unui centru pentru tinerii aflati in dificultate . Operatiunea « Salvati Viata » a contribuit la construirea de adaposturi in sate si kibuturi ; pentru ca asa cum afirma Directorul Consiliului General din Negev :  « Este o chestiune de viata si de moarte. Traim o viata normala intr-o situatie imposibila ».

 

  Sursa : topchretien

Data: 2008-02-16 01:46:06
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro