» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Crestinii din Madrid apara familia
 

         (Spania) Sute de mii de crestini din diferite denominatii, s-au reunit in centrul capitalei spaniole, in cursul unei intruniri organizate de catre Episcopia Madridului, in luna decembrie 2007. Intalnirea a avut loc in Plaza de Colon, cu incepere de la orele 11:00. Religiosii si simpatizantii au intervenit impreuna pentru a apara « valorile familiei crestine ».

     O familie crestina nu este o familie care doar poarta acest nume, este o familie in care credinta este cu adevarat baza ascultarii si educatiei. Problema cu care ne confruntam azi este urmatoarea : in ce fel credinta noastra produce un mod specific, un mod diferit de a trai ? Ce practici folosim in ceea ce priveste securitatea noastra financiara ? Ce obiective avem in ceea ce priveste educatia copiilor si studiile acestora ? Ce modele de reusita sociala urmam ?

     Intrunirea a fost marcata de o legatura directa cu Vaticanul, prin intermediul unui ecran urias, prin care Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat participantilor : « Un salut catre toti participantii veniti la Madrid. Merita osteaneala de a lucra pentru familie si pentru fiinta umana ». « Intr-o societate in care numarul divorturilor a explodat, depasind aproape numarul casatoriilor, o situatie grava care ne-a facut sa proclamam public toate acestea », a afirmat arhiepiscopul Madridului, Antonio Maria Rouco Varela, intr-un interviu realizat de catre cotidianul conservator ABC. Acesta s-a aparat totodata impotriva acuzatiilor primite, cum ca ar fi organizat o manifestare politica, contra guvernului socialist al lui Jose Rodriguez Zapatero, care ar fi aprobat o serie de masuri, care au displacut catolicilor, ca de exemplu :casatoria homosexualilor, sau legea care accelereaza procedura de divort.

     In mutatiile sociale si culturale a caror martori suntem de 30 de ani, vedem foarte clar ca cei care incearca sa-l urmeze pe Cristos sunt chemati la o marturie particulara, mai ales in ceea ce priveste fidelitatea si angajamentul in casatorie, dar si responsabilitatea educatiei copiilor.  A fi ucenic al lui Cristos nu inseamna doar a urma poruncile, pur si simplu…este vorba de mult mai mult ; de a face mai mult. Trebuie sa evaluam fiecare alegere din viata, fiecare angajament, in lumina Evangheliei si mai ales sa ascultam de chemarea lui Cristos, care ne vrea in intregime pentru El.

   A-l urma pe Cristos nu inseamna a renunta la fericire astazi pentru a fi fericit maine ! Inseamna sa descoperi astazi singura fericire care merita si care vine de la Dumnezeu. Daca renuntam la unele placeri trecatoare, nu o facem pentru a cadea in melancolie sau tristete, ci pentru a primi de la Dumnezeu.

     Stralucirea marturiei in aceste vremuri este bucuria ucenicilor, este bucuria voastra. Primiti astazi acest Cuvant al lui Cristos : « V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sa ramana in voi, si bucuria voastra sa fie deplina. Aceasta este porunca Mea : sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu ». (Ioan 15 :11,12)

 

  Sursa : topchretien

 

Data: 2008-01-22 04:17:19
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro