» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Crestinii din Eritreea isi pastreaza credinta
 

     (Eritreea) Weldegabriel este un evanghelist. Arestat in anul 2006, a fost inchis in penitenciarul de mare siguranta din Mai Sirwa, considerat fiind un element foarte periculos, deoarece a vorbit despre credinta sa celorlalti detinuti, dintre care multi s-au convertit. De atunci a inceput sa fie tratat mai dur, familia facandu-si probleme pentru sanatatea lui. Din nefericire, rudelor nu le este permis sa-l viziteze.

     In Eritreea sunt inchisi un numar de > 2.000 de crestini, datorita faptului ca au participat la o intrunire de rugaciune sau pur si simplu pentru faptul ca au vorbit despre credinta lor. Incepand cu anul 2002, bisericile evanghelice sunt interzise, dar crestinii continua sa se intalneasca in secret. Uneori sunt prinsi. Miriam a fost arestata in iunie 2007, in timpul unei intalniri de rugaciune. Ea a fost inchisa impreuna cu copiii ei intr-un container metalic, timp de 3 saptamani.

     In ciuda amenintarilor cu inchisoarea, crestinii continua sa-si marturiseasca credinta. In luna iunie in orasul- port Massawa, un barbat si o femeie au fost arestati pentru faptul ca vorbeau despre Isus unor musulmani. “ Crestinii sunt inchisi, dar Dumnezeu nu poate fi inchis. Sunt gata pentru orice, chiar daca trebuie sa ma reintorc in inchisoare. Am fost avertizat in mai multe randuri de catre gardienii inchisorii sa nu mai predic, dar nu ma pot opri”, a declarat unul dintre evanghelistii din capitala Asmara.

 

-         Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru curajul crestinilor din Eritreea;

-         Sa ne rugam pentru Teame Weldegabriel, pentru ameliorarea conditiilor de detentie, si aducerea  si altor detinuti la Cristos;

   -         Sa ne rugam pentru crestinii inchisi. In special pentru responsabilii bisericilor, care sunt mutati din celula in celula, pentru a-I impiedica sa predice evanghelia.

 

   Sursa: www.topchretien.com

 

 

 

Data: 2008-10-08 02:20:32
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro