» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Crestinii din China atent supravegheati
    (China) O data cu apropierea Jocurilor Olimpice, toate privirile sunt indreptatea asupra Chinei. “Aceasta doreste sa afiseze o conduita buna, dar in spatele zidurilor, de cateva luni, crestinii chinezi sunt din ce in ce mai amenintati”.

     Organizatia  « Portes Ouvertes », insarcinata cu sprijinirea crestinilor persecutati datorita credintei lor, este ingrijorata de soarta crestinilor din China. La Pekin, pastorii sunt rugati sa paraseasca orasul inainte de inceperea Jocurilor Olimpice. In multe dintre regiunile Chinei, crestinii nu se pot reuni fara a primi vizita politiei. Un numar important de crestini de alte nationalitati, care traiesc in China au fost expulzati, pentru simplul fapt ca detineau literatura crestina. Raidurile politiei in casele de rugaciune au crescut, iar Bibliile tiparite sunt tot mai greu de gasit.

     Cu un numar de 80 de milioane de crestini, China este una dintre tarile cu cei mai multi crestini. Dintre acestia, 30 de milioane frecventeaza una dintre cele doua biserici oficiale( protestanta sau catolica). Marea majoritate insa, refuza sa frecventeze aceste biserici, datorita conrolului exercitat de catre autoritati, de aceea exista mii de adunari sau biserici deschise in case, si considerate de autoritati ca fiind ilegale. « Suntem liberi sa credem aici in China, dar sub controlul guvernului », afirma un comunicat al celor de la « Portes Ouvertes », care aminteste faptul ca « pastorii sunt intemnitati si batuti pentru ceea ce in societatea occidentala ar fi considerat ca libera exprimare a credintei ».

 Sursa: topchretien

Data: 2007-11-05 08:11:04
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro