» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Crestinii americani si Israelul
 

     (SUA) In cadrul unui sondaj de opinie realizat in Statele Unite ale Americii, aproximativ 80% din crestinii americani au declarat ca simt ca au o datorie morala de natura biblica fata de Israel.

     Rezultatele acestui sondaj au fost prezentate in Israel de cotidianul Jerusalem Post. Studiul a fost comandat de Fundatia “Joshua” din Washington, rezultatele sondajului au fost prezentate in cadrul unei conferinte tinute la Ierusalim si la care au participat peste 2.000 de crestini evanghelici din intreaga lume. Fundatia americana intentioneaza ca in urmatorii trei ani sa stranga fonduri de peste 1.000 de milioane de dolari pentru victimele terorismului si pentru proiectele de ajutorare sociala din Israel. Acest sondaj de opinie a fost efectuat de Institutul “ McLaughlin and Associates”, marja sa de eroare fiind de aproximativ 3%.

     Faptul ca crestinii americani simt ca au o datorie morala de natura biblica de a sustine Israelul i-a impresionat foarte mult pe evrei. In conditiile in care majoritatea statelor din jur le sunt potrivnice, israelienii se bucura sa stie ca totusi cineva se roaga pentru ei.

     Nu mai putin interesante sunt si alte rezultate ale sondajului de opinie. In acest sens, mai mult de jumatate din cei intervievati sunt de parere ca Ierusalimul trebuie sa ramana capitala nedivizata a Israelului. De asemenea, majoritatea americanilor participanti la sondaj au declarat ca vor neaparat sa faca o vizita in Israel.

     Cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a statului Israel, evanghelistul american John Hagee a oferit o donatie in valoare de 6 milioane de dolari americani. In ultima vreme, cunoscutul predicator a avut parte de numeroase critici in tara sa din cauza ca nu a impartasit ideile candidatului republican la presedentie John McCain. Si statul Israel a protestat vis-a- vis de solidaritatea fara rezerve a acestuia fata de colonisti, deoarece aceasta ar putea influenta negativ derularea actualului proces de pace din Orientul Apropiat. Cand a oferit donatia, Hagee a mentionat ca banii vor ajunge la 16 institutii umanitare israeliene, printre care si Organizatia de Ajutoare “ Maghen David” ( Steaua Rosie a lui David, n.trad.)

     Comentariu: Sustinerea Israelului de catre crestinii americani este fara doar si poate una exemplara. De fapt aceasta ar trebui sa fie un lucru obisnuit pentru fiecare crestin. Cei care Il iubesc pe Domnul Isus, iubesc si Israelul. In mod repetat auzim despre crestini arabi care, pana in momentul convertirii lor au fost opozanti fanatici ai Israelului, dar care apoi au devenit prieteni ai statului evreu. Aceasta transformare nu poate fi realizata decat prin dragostea lui Isus Cristos. Sustinerea Israelului este o datorie importanta a fiecarui copil al lui Dumnezeu.

 

  Sursa: revista Stiri din Israel

 

 

Data: 2008-10-10 02:32:45
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro