» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Consult fara raze la plamani
 

(Israel) Porcedeul dezvoltat de o companie israeliana a fost deja aprobat de autoritatile americane de sanatate. Medicina moderna inregistreaza astfel un nou succes in domeniul consultului fara raze, mult mai putin daunator pentru organism.

            Compania israeliana “Deep Breeze”, care a fost infiintata in anul 2001, avand sediul social in Or Akiva, a trecut deja de cel mai important obstacol. Procedeul non-invaziv care face posibil consultul medical al plamanilor fara iradierea radioactiva atat de daunatoare pentru organism, a fost aprobat de autoritatile americane de sanatate. Expertii in domeniu au desemnat inovatia firmei israeliene, care in urma cu putin timp si-a deschis o filiala in Statele Unite ale Americii, ca fiind cel mai mare succes de la descoperirea ultrasunetelor. Rezultatele consultului medical pot fi oferite in numai un minut si faciliteaza o diagnosticare clara a unor maladii grave, cum ar fi cancerul la plamani, astmul, pneumonia si alte boli ale cailor respiratorii. Consultul propriu-zis consta in aplicarea unei centuri pe piept. Aceasta centura este dotata cu senzori sensibili. In timpul consultului, pacientul este rugat sa inspire si sa expire profund de trei ori. Prin aceasta, plamanii vibreaza, iar senzorii capteaza aceste vibratii, inregistrandu-le intr- o baza de date ce ofera posibilitatea crearii unei imagini asemanatoare celor realizate de aparatele de diagnosticare Rontgen. “Consultul si diagnosticarea nu dureaza mai mult timp de cat ii ia pacientului sa se dezbrace si apoi sa se imbrace din nou”, a explicat dr. Igal Kusnir, cel care a infiintat compania “Deep Breeze” si care lucreaza de aproximativ 30 de ani ca medic generalist. El a mai declarat ca in urma acestui consult se poate evalua si cat de eficienta este o tratare a cancerului la plamani: “Prin rezultatele noastre de o foarte mare acuratete, pe viitor, in urma consultului, tratamentul prescris va putea fi urmarit mai bine in toate stadiile intermediare, putand fi adaptat la evolutia bolii”.

            Dr. Gerald Baum, presedintele Asociatiei Israeliene pentru Sanatatea Plamanilor, s-a declarat foarte impresionat de procedeul inovator: “Medicina moderna a inregistrat un foarte mare progres. Pe viitor mult mai multi medici, chiar daca nu sunt specialisti in domeniul radiologiei, vor putea efectua astfel de consulturi medicale. Aceasta ii scuteste pe pacienti de timpul de asteptare pentru rezultate si poate sa salveze vieti in cazurile mai complicate”.

            In urma aprobarii primite in Statele Unite ale Americii, compania “Deep Breeze” a semnat deja un contract cu “General Electrics” pentru distribuirea aparatului catre spitalele americane. Dr. Kusnir nu are insa timp sa savureze acest succes, el lucrand la dezvoltarea unui alt aparat pentru care intentioneaza sa inregistreze deja primele brevete.

 

      Detalii referitoare la acest subiect pe pagina de internet a companiei israeliene: http://www.deepbreeze.com/DeepBreeze/

 

  Sursa: revista Strigatul de la miezul noptii

Data: 2009-05-13 22:06:37
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro