» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Condamnat la moarte pentru blasfemie
 

     (Pakistan) Joi, 31 mai, un tribunal districtual a condamnat la moarte un crestin, pe nume Younis Masih, acuzat ca ar fi adus ofense lui Mahomed si Coranului. Avocatul acestuia denunta lipsa de probe in acest caz, si neglijenta celor care au efectuat ancheta.

     Denuntul a fost facut in toamna anului 2005, mai precis in data de 10 septembrie. Conform plangerilor primite, Younis Masih ar fi adus ofense islamului in cadrul unei discutii aprinse avute cu un grup de musulmani, greseala care in Pakistan se pedepseste cu inchisoare pe viata sau chiar cu pedeapsa capitala.

     Pentru avocatul lui Masih, " condamnarea nu este bazata pe nimic ; de fapt marturiile grupului de musulmani sunt probe suficiente, nu mai este nevoie de nimic altceva pentru a putea omori un om".

     Avocatul relateaza sirul evenimentelor : " In data de 9 septembrie 2005, un grup de crestini s-a adunat la rugaciune intr-un cartier din Lahore, la Chungi Ammarsiduh ". Abdul Azziz, unul dintre denuntatori, a inceput sa discute cu Masih," deoarece ar fi vrut ca acesti crestini sa se roage in felul musulman. Discutia s-a transformat curand intr-o cearta aprinsa, iar peste doua zile Masih afla ca este acuzat de blasfemie ".

     Dorind sa faca recurs la Curtea Suprema din Lahore, avocatul lui Masih a primit amenintari cu moartea. Procesul de miercuri este primul proces transmis video. Din ratiuni de securitate, Masih nu a fost convocat la tribunal, dar a fost audiat prin intermediul transmisiunii video.

 

     Sursa : topchretien

     Sa ne rugam pentru Pakistan si pentru populatia  acestei tari. Dumnezeu sa binecuvinteze aceasta tara,  sa-I intareasca pe crestinii de aici, si de asemenea pe cei care duc si acolo Vestea Buna.

    

Data: 2007-06-05 01:47:16
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro