» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Ciuperca impotriva cancerului la prostata
 

     (Israel) De cativa ani, cercetatorii au studiat caracteristicile inhibatoare de cancer ale anumitor tipuri de ciuperci. In timp ce majoritatea cercetatorilor se concentreaza asupra sistemului imunitar, cercetatorii Universitatii din Haifa au luat in considerare impactul acestor ciuperci asupra cancerului.

     « Ganoderma lucidum » este o ciuperca cunoscuta si sub denumirea de « ciuperca stralucitoare » si se gaseste in intreaga lume. In medicina naturista chinezeasca ea este considerata la fel de binefacatoare ca ginsengul, fiind supranumita « ciuperca nemuririi ».

     Cercetatorii israelieni de la Universitatea din Haifa au descoperit ca unele molecule din « ganoderma lucidum » inhiba aproape in totalitate anumite mecanisme ale dezvoltarii cancerului la prostata. Aceste molecule tulbura activitatile receptorilor androgenelor, impiedicand astfel inmultirea tesuturilor canceroase. Studiul a fost realizat de dr. Ben-Zion-Zaidman, in colaborare cu prof. Eviatar Nevo si prof. Solomon Wasser. Ulterior, celor trei li s-a alaturat dr. Jamal Mahajna de la Centrul Tehnologic Migdal din Galileea.

     Dr. Zaidman sustine ca receptorii androgenelor sunt cei ce controleaza evolutia cancerului la prostate. Aceste proteine care se fixeaza in citozolul celulelor tinta joaca un rol important in faza initiala si exact aici intervin medicamentele de care dispunem astazi. Ele insa doar reduc productia de androgene sau tulbura functionabilitatea lor prin receptorul androgenelor.

     In prima faza a studiului sau de cercetare, dr. Zaidman a dizolvat 201 particule organice din 68 de specii diferite de ciuperci. Din fiecare dintre acestea au fost extrase molecule suficient de mici pentru a putea fi introduse in interiorul unei celule. Din cele 201 particule extrase, 11 au prezentat un efect inhibator asupra receptorilor androgenelor, a caror activitate a putut fi redusa cu pana la 40% ! 169 de extrase au fost testate in ceea ce priveste reactia lor la dezvoltarea celulelor cancerigene la prostata. 14 din aceste extracte au inhibat clar dezvoltarea tesutului canceros. Dintre toate, cel care s-a evidentiat a fi deosebit de eficient a fost extractul obtinut din « ganoderma lucidum ».

     « Rezultatele cercetarilor noastre reprezinta un ajutor nepretuit pentru industria farmaceutica in vederea producerii unor noi tipuri de medicamente, a declarat dr. Zaidman. In viitor vom acorda mai multa atentie caracteristicilor acestei ciuperci si vom incerca folosirea ei pentru producerea unui nou tip de medicament impotriva cancerului de prostata. Vor fi necesari cativa ani pana cand vom putea implementa in practica cunostintele de cercetare,dar speram sa punem rapid la dispozitia pacientilor medicamente mai eficiente ».

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2008-03-03 23:12:06
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro