» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Circumciziile pot fi de ajutor
     (Africa) Cu precadere in Africa, numarul persoanelor infectate cu virusul HIV creste in mod dramatic in fiecare zi. Un studiu recent a aratat ca obiceiul antic al circumciziei poate contribui la reducerea semnificativa a infectarii la barbati.

     In prezent, medicii israelieni din Africa ii invata pe medicii locali cum se efectueaza o astfel de operatie. Studiul  respective a aratat ca, in cazul barbatilor circumcisi, pericolul infectarii scade cu 60%. Pe baza rezultatelor acestui studiu, Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut apel la toate statele africane sa ia in considerare circumcizia ca modalitate eficienta de combatere a maladieie SIDA.

     Israelul a raspuns prompt apelului, luand decizia formarii de echipe medicale de instriuire. Prima tinta a fost statul Swaziland, unde 40% dintre locuitori sunt infectati cu virusul HIV.

     Deja au fost efectuate nenumarate circumcizii in randul populatiei de sex masculin din aceasta tara. Delegatia israeliana este alcatuita din medici de la Clinica Hadassa din Ierusalim.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

 

Data: 2008-01-01 07:54:16
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro