» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
China tipareste 50 milioane de Biblii
 

     (China) Un grup crestin din China a anuntat faptul ca a reusit sa tipareasca 50 de milioane de Biblii, in cea mai mare parte pentru credinciosii chinezi.

     Ye Xiaowen, directorul Administratiei de Stat pentru Probleme Religioase, a declarat la sfarsitul unei ceremonii, faptul ca guvernul chinez respecta si protejeaza libertatea religioasa si intotdeauna a sustinut tiparirea si editarea Bibliei in China.

     Tipografia « Prietenia », afiliata Fundatiei "Prietenia", a tiparit 50 de milioane de Biblii la mijlocul lunii septembrie, si 9 milioane de Nou Testamente. Este singura tipografie autorizata din China si detine 74 de puncte de vanzare in toata tara. Aproximativ 43 de milioane de exemplare ale Bibliei au fost tiparite pentru credinciosii partii continentale a Chinei, cu editii in braille, sau in cele 8 limbi ale minoritatilor din aceasta tara. Celelalte 7 milioane au fost trimise catre alte 60 de tari si regiuni ale lumii.

     In ultimii trei ani, din tipografie au iesit aproximativ 3 milioane de exemplare ale Bibliei,anual.

     Pe parcursul Jocurilor Olimpice e la Beijing din vara anului 2008, grupurile religioase locale si-au oferit sprijinul si serviciile turistilor straini care vor veni, intre care si impartirea de Biblii. Luna trecuta, organizatorii nu vedeau cu ochi buni Bibliile sau alte obiecte religioase personale, pe durata acestui eveniment. O nota pe site-ul oficial al Jocurilor Olimpice exprima procedurile de intrare in tara : « este recomandat ca fiecare turist sa nu introduca mai mult de o Biblie in China ». Serviciile religioase- crestin, musulman, mozaic, hindus si budist- vor fi propuse tuturor sportivilor participanti.

 

  Sursa : topchretien

 

Data: 2007-12-11 03:51:57
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro