» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Cele trei detinute crestine au fost eliberate

  

     (Indonezia) Cele trei detinute crestine( Rebekka Zakaria, Eti Pangesti si Ratna Bangun), inchise intr-un penitenciar din Indramayu, au fost eliberate in data de 8 iunie la ora 6 , mai devreme decat era prevazut.

      Au fost apreciate in timpul detentiei de catre cei inchisi acolo, plecarea lor provocand tristete printre cei ramasi inauntru. Interogate de catre jurnalisti in ceea ce priveste proiectele de viitor, acestea au raspuns ca nu se tem de nimic, fiind convinse de faptul ca Dumnezeu le va indruma si le va proteja, indiferent de ce se va intampla.

     Pe parcursul detentiei, femeile au fost o adevarata binecuvantare pentru cei de acolo, improspatand atmosfera : au curatat grupurile sanitare, celulele si au lucrat gradina, iar Rebekka( de profesie medic) a profitat de ocazie pentru a da sfaturi medicale celor inchisi. Datorita influentei pe care au avut-o, garzile penitenciarului au aprobat utilizarea lingurilor si cutitelor in fiecare celula.

     In septembrie 2003, aceste femei au inceput un program de educatie crestina, la cererea unui director de scoala din localitate. La inceput, cursurile erau urmate de catre copiii crestinilor, dar cu timpul si cei din familiile musulmane au dorit sa li se alature. Cu acord (nescris) din partea parintilor,  acesti copii au participat la intruniri. Extremistii musulmani le-au acuzat de faptul ca incearcau sa converteasca acesti copii,iar in urma acuzatiilor femeile au fost condamnate la 3 ani de inchisoare.

     O data cu condamnarea lor, s-a pus in miscare o campanie internationala de rugaciune si de sprijin, astfel acestea au  fost eliberate inainte de termen, dar au nevoie in continuare de rugaciune.

     "Avem nevoie in continuare de rugaciunile voastre. Va rugam sa va rugati mai intai pentru biserica noastra. Suntem in cautarea unui loc de intrunire(cladirea in care se intalneau inainte a fost inchisa). Rugati-va ca orice am face, sa ramanem tari incredinta, pentru ca extremistii ne supravegheaza de aproape ".

     Sa multumim Domnului pentru aceasta eliberare.

 

  Sursa : topchretien

 

 

   Dumnezeu sa binecuvinteze Indonezia ! Dumnezeu sa binecuvinteze crestinii si misionarii de acolo si sa-i intareasca in tot ceea ce fac.

Data: 2007-06-17 13:49:57
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro