» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Ceas pe doua picioare
 

     (Israel) Multi il numesc pe Sadi Abu Isa, baiatul de 12 ani care poate stabili ora exacta in functie de pozitia soarelui pe cer, « ceasul pe doua picioare ». Altii sustin ca abilitatea lui neobisnuita este o adevarata minune.

     Sadi Abu Isa traieste in orasul de beduini Hura, din Desertul Neghev. El poate stabili ora cu o acuratete incredibila in orice moment al zilei, doar orientandu-se dupa pozitia soarelui pe cer.

      In urma cu un an, parintii baiatului au observat ca fiul lor poseda aceasta abilitate deosebita. Explicatia lui pentru aceasta este foarte simpla : « Este un dar de la Dumnezeu. Nu am nici o idee cum reusesc sa o fac. Pur si simplu imi ridic privirea catre cer si stiu ora exacta in timpul zilei ».

      Profesorii de la soala spun ca baiatul este un veritabil  « ceas biologic ». Nici ei nu au o explicatie logica pentru abilitatea neobisnuita a lui Sadi Abu Isa. Prof. Yossi Kostiner de la Universitatea din Tel Aviv sustine ca nu poate fi vorba despre o capacitate supranaturala sau de o caracteristica innascuta. El crede ca baiatul pur si simplu si-a insusit aceasta abilitate remarcabila :  « El este aidoma unui om care a trait intr-o perioada in care nu existau ceasuri. Pe atunci, oamenii se orientau doar dupa pozitia soarelui. Astfel, in acele vremuri, ei trebuiau sa se bazeze mai mult pe intuitia si experienta lor. In cazul omului modern, datorita tehnologiei avansate de care dispune, capacitatea aceasta a disparut ».

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2007-12-28 00:32:34
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro