» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
British Airways si simbolurile religioase

(Marea Britanie) Compania aeriana British Airways a anuntat vineri schimbarea facuta in regulamentul privitor la purtarea de simboluri religioase de catre personal. Acesta este liber in a le purta, atasate discret uniformei. Aceasta revenire asupra problemei, apare la 3 luni de la suspendarea din functie a unei angajate.

In urma unui studiu condus de catre compania aeriana, s-a ajuns la schimbarea acestui regulament, care autorizeaza purtarea unui crucifix, sau al unui alt simbol religios, ca de exemplu steaua lui David. Pana-n prezent, codul vestimentar al personalului in uniforma din cadrul companiei British Airways, autoriza purtarea bijuteriilor cu simboluri religioase, cu conditia ca acestea sa nu fie "expuse". Aceasta revenire asupra regulamentului a fost influentata puternic de consultatiile avute cu reprezentantii bisericilor catolice si anglicane, dar si cu liderii miscarii musulmane din Marea Britanie.

In luna octombrie, Nadia Eweida 55 ani, angajata a departamentului de inregistrari a aeroportului londonez Heatrow, a fost suspendata de catre British Airways, deoarece refuzase sa-si ascunda crucifixul. In urma mediatizarii intense si in urma discutiilor purtate in acest sens, si ceilalti angajati apartinand altor religii,  vor avea dreptul de a purta simbolurile credintei lor. "Fara sa vrem ne-am regasit in centrul unei probleme sociale foarte intens dezbatute", afirma Willie Walsh, directorul general al British Airways.

 

Sursa: www.topchretien.com

 

Data: 2007-01-24 18:56:11
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro