» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Biserica Baptista rechizitionata de catre politie
 

    (Gaza)  "Este cea mai rea criza pe care am cunoscut-o pana acum ", declara Hanna Massad, pastorul Bisericii Baptiste din Gaza. “Noi traim o situatie foarte periculoasa, dar aceasta este în mana lui Dumnezeu, adauga pastorul. ”Nu pot face nimic, cine poate actiona daca nu Dumnezeu? El este Acela care protejeaza !"

       Pentru a evita focurile de arme si pentru a nu cadea victime ale atacurilor dintre gruparile Fatah si Hamas, locuitorii au ramas în casele lor, slujba de duminica dimineata, fiind anulata. "Erau impuscaturi din toate partile", povesteste Hanna, care nu a reusit sa iasa din casa, decat atunci cand l-au anuntat mai tarziu de faptul ca, imobilul care adaposteste biserica a fost rechizitionat.

        Politia Autoritatii Palestiniene s-a prezentat la usa bisericii cerand cheile, dar responsabilii  acesteia au refuzat sa le dea. Atunci, politistii au patruns cu forta în cladire, ocupand sase etaje, gasind un punct strategic in timpul confruntarilor.

          Aceasta cladire a fost inaugurata in luna noiembrie, anul 2006 împreuna cu biblioteca crestina de aici, care ocupa primele doua etaje ale cladirii . Cel de-al treilea etaj este destinat unui dispensar pentru femei, cel de-al patrulea este destinat evanghelizarii, iar cel de-al saselea ar trebui sa adaposteasca temporar, o sala de cult.

           Toata cladirea, platita in parte de catre donatiile celor de la " Portes Ouvertes", este o binecuvantare pentru comunitatea crestina palestiniana, si pentru adunarea baptista din Gaza, care exista de peste 50 de ani). Fratele Andrei, prezent la inaugurare l-a citat pe Martin Luther King, in timpul discursului avut :" Daca nu abordati problemele actuale, nu predicati Evanghelia ! "

 

          Veniti sa ne unim rugaciunile pentru aceasta parte a lumii, unde este mare nevoie de pace si de libertate religioasa…si nu numai.

 

 

     Sursa : topchretien

Data: 2007-02-11 14:42:56
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro