» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Avortul - varianta a pedepsei cu moartea
 

    (Portugalia) Mgr.Antonio Moreiras, episcop de Braganca( Nordul Portugaliei) a declarat in timpul unei reuniuni, faptul ca exista o  contradictie puternica intre a fi impotriva pedespei cu moartea, dar in acelasi timp a te declara in favoarea avortului. Revenind asupra subiectului mortii fostului presedinte irakian Saddam Hussein, acesta a  declarat : «  toata lumea a fost ingrozita de executia lui Saddam, ori avortul este o varianta a pedepsei cu moartea. »

  Pentru Mgr. Moreiras « este o contradictie pozitia celor ce se considera campioni ai drepturilor omului, dar care apara avortul, mai ales cand primul drept al omului este dreptul la viata. »

  Campania pentru referendumul legat de avort va incepe in data de 31 ianuarie. In data de 11 februarie, portughezii doresc sa se pronunte contra pedepsirii avortului, in cazul in care acesta este realizat la cererea femeii, in primele 10 saptamani de sarcina.  O reforma asemanatoare a fost supusa referendumului, in anul 1998, dar a fost repede abandonata datorita numarului redus de participanti, sub 50%.

   Trebuie amintit faptul ca in Portugalia avortul este autorizat in caz de viol, in cazul in care acesta pune in pericol viata sau sanatatea mamei, si in cazul aparitiei unor malformatii  congenitale a fatului.

 

Sursa: topchretien

Data: 2007-01-31 05:20:51
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro