» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Atac asupra crestinilor din Angola
      (Angola) Extremistii musulmani au atacat recent comunitatea crestina din orasul Andulo. In cadrul unui oribil incident, o eleva, fiica unui diacon dintr-o biserica locala a fost decapitata; iar alte 40 de persoane au fost agresate sau torturate, totodata fiind aprinse si 3 biserici locale. Agresorii s-au indreptat catre casele credinciosilor atat pentru a-i indimida, cat si pentru a le distruge bunurile. De asemenea au fost semnalate pagube in cateva cartiere, care tin de un proiect crestin local. Din comentariile celor de la Barnaba Fund. (organizatie crestina n.tr.), un lider local afirma faptul ca politia nu a reusit sa tina sub control situatia, parasind scena, iar guverul pare a fi reticent in ceea ce priveste luarea unor masuri impotriva acestor agresori musulmani.

            Comunitatea celor din Andulo este confuza, deoarece au crezut atunci cand musulmanii le-au spus ca Islamul este o religie a pacii, iar crestinii si musulmanii sunt frati si surori, adorand acelasi Dumnezeu.

            Evanghelia se raspandeste cu putere in Andulo. Aici activeaza un numar de 20 de pastori sustinuti e Barnaba Fund. si care sunt foarte activi in lucrarea de evanghelizare. De asemenea, aceeasi organizatie sustine si proiectul unei librarii, deschizand totodata si o mica farmacie. Lucrarile si proiectele realizate de catre aceasta organizatie sunt foarte apreciate de catre guvernul angolez, iar atacul este considerat ca fiind o reactie la succesul de care se bucura.

   Sursa: www.topchretien.com

     Sa ne rugam ca Dumnezeu sa binecuvinteze cu mantuire si prosperitate Angola, si pentru protectia fratilor si surorilor de aici.

Data: 2008-09-23 04:57:45
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro