» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Artistii se opun violentei impotriva femeilor
 

     (Franta) Celebritati si anonimi s-au reunit duminica in fata primariei din Paris, pentru a atrage atentia asupra problemei femeilor agresate.

     “Stop viloentei impotriva femeilor” a reunit aproximativ 400 de personae, printre care numerosi artisti. Pentru Nadine Trintignant este vorba despre “nemultumirea de a vedea si astazi femei insultate, hartuite, batute, mutilate si omorate de catre cei care spun ca le iubesc”.

     Prezenti la aceasta manifestatie au fost celebritati precum Carole Bouquet, Patrick Timsit, Jaques Higerin, Zoe Valdes, Maria de Medeiros, Lambert Wilson, Muriel Robin, Thierry Lhermitte, si de asemenea adjunctul primariei din Paris, Anne Hidalgo. Realizatoarea Catherine Maheo a fost co-organizatoarea evenimentului. Colectivul care a organizat aceasta manifestatie grupeaza in jur de 500 de asociatii.

     Intr-un interviu dat Jurnalului de Duminica, Nadine Trintignant reclama aplicarea de pedepse prea usoare pentru barbatii vinovati de violente conjugale : «  exista pedepse severe, dar acestea nu sunt aplicate ». Fiica sa Marie a murit in anul 2003, sub loviturile lui Bertrand Cantat, membru al renumitei formatii Noir Desir, care a beneficiat acum doua saptamani, de o eliberare conditionata, dupa doar patru ani petrecuti dupa gratii.

     Pentru Nadine Trintignant, aceasta eliberare «  da un exemplu rau barbatilor care-si agreseaza femeile... scapand cu o pedeapsa de doar patru ani pentru omor, poate multi ar fi tentati, dar daca pedeapsa ar fi de douazeci de ani…i-ar pune pe ganduri ».

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-10-31 08:39:34
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro