» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Arheologia confirma Biblia
 

     (Israel) Arheologii din Ierusalim, care initial s-au alarmat ca lucrarile de constructie ar distruge dovezi arheologice, au facut o descoperire unica, descoperirea ce confirma relatarile biblice.

     In apropierea unei fantani din cetatea lui David, in cel mai vechi cartier al Ierusalimului, arheologii Eli Sukrun si Rony Reich de la Autoritatea israeliana a Antichitatilor au descoperit cele mai vechi sigilii de lut gasite pana acum in Ierusalim. Reprezentand un vas fenician, pesti sau diverse alte figurine, cele 170 de sigilii gasite in total serveau la “semnarea” contractelor comerciale.

     Sigiliile datand aproximativ din secolul al IX-lea i.Cr., adica din vremea domniei marilor imparati David si Solomon, dovedesc existenta unui comert intens intre Ierusalim si nordul tarii, pana in Fenicia( Libanul de astazi). Despre acest comert vorbeste si Biblia, iar acum relatarea Sfintei Scripturi este dovedita arheologic, gratie recentei descoperiri. Sigiliile au fost prezentate pentru prima data publicului larg in luna mai a anului 2007, in cadrul unei reuniuni a camerelor israeliene de comert si de industrie.

 

     Comentariu : Israelul este tara despre care se vorbeste in Biblie, este tara locuita de poporul ales al lui Dumnezeu si este tara care dovedeste zilnic veridicitatea Sfintei Scripturi. O calatorie in Israel poate provoca schimbari radicale atat in viata unui crestin, cat si in cea a unui necrestin. In Israel nu vedem doar originea si istoria crestinismului, ci si viitorul lumii, deoarece in aceasta tara se vor derula evenimente politice cu impact la nivel mondial. Cat de clar vorbeste Dumnezeu si astazi omenirii prin cei aproape 60 de ani de existenta a noului stat Israel ! Generatiile anterioare nu au avut acest privilegiu, dar contemporanii nostri sunt martorii restaurarii fizice a Israelului.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2007-07-25 10:40:13
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro