» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Ajutor pentru copiii din Kazahstan
 

     (Israel) O delegatie de medici israelieni a calatorit recent in Kazahstan, pentru a trata acolo 80 de copii infectati cu virusul HIV.

     Este vorba despre bebelusi si copii in varsta de pana la 5 ani. Acestia au primit in timpul unor operatii sange infectat cu virusul HIV. Deoarece medicii din Kazahstan nu au experienta in tratarea persoanelor infectate cu HIV, autoritatile din aceasta tara nu au stiut cum sa procedeze si ce masuri sa ia.

     Cand noul ambasador al Israelului a sosit in Kazahstan, Ministerul Sanatatii din aceasta tara i-a cerut ajutor imediat in aceasta chestiune.

     Israelul a fost primul stat din lume care a sprijinit efectiv aceasta tara musulmana. La mai putin de 24 de ore dupa cererea formulata de Ministerul Sanatatii, o echipa israeliana de experti se afla deja in drum spre Kazahstan. Pe parcursul a 3 zile, dr. Itic Lewi de la spitalul Seba a examinat impreuna cu colegii lui 50 de copii si a prescris primele tratamente medicale adecvate.

     In Kazahstan, ajutorul nebirocratic al Israelului a starnit multa valva. In presa israeliana, scrisoarea de multumire a ministrului kazah de externe adresata omologului sau, doamna Livni, a fost extrem de pretuita. Ministrul a multumit statului Israel pentru actiunea sa umanitara si a subliniat ca in Kazahstan "generozitatea si prietenia de care a dat dovada Israelul nu vor fi uitate niciodata".

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

Data: 2007-07-05 10:01:44
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro