» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
Ajutor pentru bolnavii de psoriasis
 

     (Israel) Psoriazisul este o boala de piele larg raspandita, care poate cauza si alte imbolnaviri. Se stie ca Marea Moarta ajuta foarte mult la impiedicarea agravarii acestei boli. Cei care nu pot calatori acolo sunt sfatuiti sa ia steroizi, dard in pacate acestia au efecte secundare.

     In Europa Centrala, 2% pana la 3% din populatie sufera de psoriazis. In SUA procentajul este si mai ridicat, ajungand la 4% sau chiar 5% ( aproximativ 7,5 milioane de oameni, n.red.). Medicina moderna nu a gasit pana acum un tratament eficient impotriva acestei boli de piele care a fost descrisa si de medicul grec Hipocrate cu cateva secole inainte de Cristos.

     Psoriazisul ascunde inca multe mistere medicilor din intreaga lume. Nefiind contagioasa, boala este explicata de unii printr-un defect genetic, insa nu exista o certitudine in acest sens. Multi pacienti au declarat ca boala a izbucnit in urma unor probleme sentimentale sau in situatii de stres. Psoriazisul afecteaza in special genunchii, coatele si pielea capului. Mancarimea asociata cu aceasta este uneori foarte greu de suportat, astfel ca se poate ajunge chiar la plagi deschise.

     S-a constatat ca unor pacienti suferinzi de aceasta boala le-a fost de mare folos o cura la Marea Moarta sau in cele cateva clinici din Europa specializate in tratamente asemanatoare. Cei care nu isi permit sa faca o cura in aceste locuri trebuie sa mearga la medicul dermatolog pentru a li se prescrie un tratament cu raze ultraviolete si alifii. Deoarece alifiile de acest gen contin aproape in exclusivitate steroizi, pacientul poate ajunge sa sufere de efecte secundare neplacute. In afara de aceasta, corpul se obisnuieste cu tratamentul, astfel incat la un moment dat acesta nu mai are nici un efect.

     Compania israeliana « DermiPsor » s-a dedicat inca de la infiintarea ei in 2004 ajutorarii pacientilor suferinzi de psoriazis, producand in acest sens o alifie noua. Dupa primele teste clinice, compania a inregistrat un real succes, deoarece alifia produsa de ea are la baza vitaminele B si D, necontinand nici un tip de steroizi.

     In ciuda acestor prime perspective extrem de incurajatoare, s-a subliniat ca inca sunt necesare mai multe serii de teste. Totusi, dr. Avikam Harel, coordonatorul echipei de cercetatori ce a propus noua alifie, este sigur ca va putea scoate pe piata acest nou medicament cel tarziu in anul 2009.

 

  Sursa : revista Stiri din Israel

 

 

Data: 2008-02-04 23:37:54
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro