» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
500 de femei batute la iesirea de la slujba religioasa
(India) Saptamanal ne parvin informatii legate de persecutia crestinilor din India. Pe de o parte, acest lucru demonstreaza faptul ca exista destul de multa libertate pentru ca aceste informatii sa fie difuzate, pe de alta parte violentele indreptate asupra crestinilor si impotriva celor ce sunt interesati de mesajul Evangheliei, ne dau fiori. In randurile de mai jos este prezentata una dintre dramele credinciosilor indieni, mai precis cei din Statul Uttar Pradesh.

     In data de 25 martie, la iesirea din satul Kuddupur, crestinii care se intorceau de la biserica( in majoritatea femei), au fost atacati de un grup de extremisti hindusi, inarmati cu bate si bastoane. Politia nu a intervenit in acest caz, iar victimele au scapat fugind.

     In acelasi timp, pastorul Rajendra Chauhan impreuna cu un alt responsabil al bisericii au fost interogati, iar in ziua urmatoare infatisati in fata tribunalului, acuzati ca ar fi atentat la sentimentele religioase(art. 295A 298 si 125 din codul penal indian).

     In luna octombrie 2006, mass-media a realizat o campanie menita sa dezinformeze populatia in ceea ce priveste aceasta biserica, locas construit cu acte in regula in urma cu trei ani. In trecut, pastorul mai fusese acuzat de faptul ca ar converti satenii cu forta. Problema s-a solutionat, atunci cand membrii bisericii au declarat in scris faptul ca au devenit crestini din proprie alegere si nu constransi.

     In ciuda acestei campanii impotrivitoare, biserica a crescut considerabil, atragand in jur de 1000 de persoane in fiecare duminica, majoritatea fiind femei venite din satele din apropiere.

 

  Sursa : topchretien

Data: 2007-04-06 15:56:50
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro