» Stiri crestine
» Evenimente BIS
» Evenimente crestine
25% dintre parinti nu-si supravegheaza copiii
 

     In jur de 25% intre parinti nu stiu ce fac copiii lor pe internet, demonstreaza un studiu efectuat de catre editorul antivirusului Symantec : « Este foarte important ca parintii sa fie interesati de comportamentul copiilor pe internet, iar acestia sa stie de asemenea ca pot sa se adreseze parintilor in caz de nevoie », a indicat Dirk Depover de la Child Focus.

     Chiar daca parintii sunt in general constienti de pericolele pe care le are internetul asupra copiilor, ei subestimeaza riscurile, iar multi dintre ei nu iau nici o masura, cum ar fi instalarea unui control parental pe calculator, indica ancheta realizata in opt tari.

     « Unii parinti nu cunosc bine internetul. Ar fi indicat ca acestia sa dobandeasca o baza de cunostinte, inainte de a putea vorbi cu copiii. Se pot intampla multe in lumea virtuala, iar copiii ar trebui sa poata sa le puna intrebari », a mai subliniat D.Depover.

     O ancheta publicata in luna februarie in Belgia, releva faptul ca tinerii considera esential rolul pe care parintii il pot juca raportat la utilizarea calculatorului. Child Focus insista ca acest instrument sa nu fie utlizat fara control, mai ales de catre copii. « Calculatorul nu trebuie instalat intr-o incapere separata, ci intr-o incapere comuna ». De asemenea, parintii pot face appel la o serie de filtre sau de mijloace tehnice in timp ce vor supraveghea comportamentul copiilor vis-a-vis de utilizarea calculatorului.

 

  Sursa : topchretien

 

 

Data: 2008-03-07 02:24:51
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro