» Transant
» Meditatii & eseuri
Perioada ''Evanghelizarilor... ''

“ Am intrebat si eu , asa…(poate, a paguba):

- ”Frate, ai putea sa vii duminica, in data….sa predici la evanghelizarea din incinta Teatrului din Oradea, unde am invitat multi oameni din lumea asta?”

-“Nu pot, voi fi plecat in misiune, la o “evanghelizare” in Biserica….bla bla…”

Suntem in perioada faimoaselor ”evanghelizari” organizate de lumea neoprotestanta, eveniment asteptat cu mult entuziasm de multimea credinciosilor, care au acum ocazia sa vada pe cei ce se plimba dintr-o biserica in alta, cu motivatia evanghelizarii necrestinilor, care nu au loc in biserici din pricina crestinilor dornici sa se hraneasca cu o Evanghelie usor comestibila, adica lapte…pentru ca bucatele tari nu le pot digera nici dupa 32 de ani de “iubiti  ascultatori”. Sa fie acesta nivelul celor mai multi ???

Dar este o perioada asteptata si de faimosii predicatori, pentru ca e o perioada ”grasa” din punct de vedere al alimentatiei, si apoi si financiar vorbind…se mai creste, ca doar “de unde muncim de acolo si traim…” sau "in dar ati primit, in dar sa dati”, ma rog, una din doua.

Apoi se aud exclamatii, de genul: ”Sunt frânt de obosela, aseara târziu am ajuns din misiune”. S-a pervertit mult cuvintul acesta "misiune" , care implica o slujba, un scop care de multe ori se misca intre viata si moarte. Eu as zice ca fratii ar putea vorbi lejer de un “joc in deplasare”, pentru ca nu vad nici un pericol de moarte ,prin a se predica azi intr-o Biserica crestina unde oamenii te asculta cu respect, te elogiaza, îti fac si o coleta “modesta” si la sfirsit te bat pe umar multumindu-ti reverentios pt slujirea ta. Dar daca s-ar recunoaste aceste adevaruri, ce s-ar intimpla cu mica doza de “aere” pe care o  au unii? Cine stie neavind pe unde sa iasa, poate i-ar ucide!!! Doamne  fereste...

Isus a zis: “ Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.” Se pare ca aceasta porunca este înteleasa azi ca fiind o optiune ca oricare alta, si ca pâna la urma exista biserici destule; de ce nu intra oamenii in ele sa se pocaiasca? N-am vazut niciodata , ca un peste din apa tulbure a Crisului Repede sa sara direct in galeata pescarului care asteapta fumând tigari ieftine, plictisit de viata! Pescarii intotdeauna au si o undita pe care o folosesc cu pricepere si multa rabdare. Ma rog sa vad “pescarii” nostrii folosind undita cu pricepere si rabdare, ca sa nu mai cheltuim degeaba banii enoriasilor nostri , pe motive spiritualizate si pina la urma ajungem sa le chiar credem.

Cred ca aceasta este vremea in care Diavolul trebuie sa mai fuga si el de noi, nu tot noi de el. Si prima varianta de-al pune pe fuga este aceea de-a ne impotrivi lui in ceea ce priveste, puterea de a stapâni asupra celor apropiati. Vom putea iesi biruitori in acest domeniu atunci cind vom arde in fiecare celula, de iubire dumnezeiasca pentru cei cu care in fiecare zi dam mâna, in semn de salut. Ei au valoare!!!

Uniti-va fortele crestini (autentici) si puneti-l pe fuga pe vrajmasul sufletelor noastre, in numele lui Dumnezeu!!! În fiecare din noi trebuie sa traiasca un evanghelist, dornic de victorii ascunse de ochii curiosilor, victorii dumnezeiesti.

Oare mai este mult pâna când crestinul va întelege ca evanghelizarile sunt pentru cei fara Hristos în primul rând??? Pâna când va trebui sa asteptam ca sistemul bisericesc sa împinga multimea dincolo de zidurile si bancile frumos tapitate, afara înspre cei care urla de durerea mortii si a legaturilor grele, dorind cu toata fiinta ceea ceea ce ofera Dumnezeu: SIGURANTA.

"Dar pâna atunci , hai ca incepe…. te invit la “evanghelizare”la noi la biserica!"                               - -       

"Da’…..cine predica???"

Data: 2007-01-24 13:29:37; Sursa: liviutrifa
 
Copyright 2003 - 2007 Misiunea de evanghelizare Biserica In Strada misiuneabis.ro